dimecres, 9 de març del 2011

La NASA adverteix que els Pols es desfan més ràpid del previst.

El gel de Groenlandia i l'Antàrtida estan desfent-se a un ritme més accelerat del previst, segons un estudi fet per la NASA.
Aquest estudi diu que les capes de gel s'estan desfent molt més ràpid que les glaceres i que açò farà que el nivell del mar puge abans del previst.
Per exemple, en 2006 els pols van pedre de mitjana uns 475 gigatones i va elevar el nivell del mar 1'3 mm a l'any mentre que les glaceres sols van pedre 402 gigatones.
La NASA ha analitzat les dades dels seus satèl·lits entre 1992 i 2009 i han vist que cada any els casquets polars perdien una mitjana de 36'3 gigatones de gel més que l'any anterior
L'autor de l'estudi, Eric Rignot, de la Universitat de California, va dir que “que les capes de gel al desfer-se seran la principal causa de l'augment de l'aigua en el futur no es el sorprenent, sino que ja estan començant a desfer-se el gel molt ràpidament”
Els mesuraments realitzats expliquen que si continuem com ara, sense fer gran cosa per evitar el calentament global, es molt possible que augmente significativament el nivell del mal molt abans de els nivells que esperaven el Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic el 2007.




Notícia original

Notícies relacionades:

El cambio climático acorrala la fauna y la flora española.
Un estudio prevé que el cambio climático tendrá un impacto sobre el 51% de los vertebrados
El cambio climático reduce el 20% de especies forestales en España

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada