dimecres, 2 de març del 2011

Un tornado deixa greus danys materials a Argentina

El tornado va tindre lloc el passat 26 de gener, a la ciutat cordobesa de Laboulaye. Va afectar les zones centre i nord del casc urbà, produint l’envolament d’entre 50 i 100 teulades, la caiguda de posts d’alta tensió i d’arbres, que obstruiren prous carrers. Els serveis de la llum, telèfon i cablejat també quedaren tallats.


-vídeo de les noticies locals:



Un bomber voluntari, Gabriel Jofre, va declarar per televisió que el centre de Laboulaye estaba desconegut per la tragedia i per la quantitat de danys, però que encara així, la zona més afectada pel fenòmen va ser al nord del casc urbà.
Davant els fets apocalíptics de la situació, Jofre va destacar que a pesar de la magnitut de la tragedia, van tindre moltíssima sort en quant a la part humana, doncs no van haver morts. Sols foren traslladats als centres de salut locals 6 persones, totes elles amb ferides lleus com colps o talls superficials. Els portaren per precaució, però afortunadament no sofriren problemes greus.



Dins de la ciutat, el tornado va deixar una estela de destrucció de 2000 metres de llarg per 250 d’amplària segons les especificacions del bomber, encara que no sabien quines conseqüències va tindre en el camp. Jofre va reconèixer que mai van sofrir un fenòmen d’aquella magnitut.

Alicia Pregno, intendenta de Laboulaye, va relatar que s’esperàven aigua però va arribar amb vent. La pluja intensa va durar dues hores però el vent ho va destruir tot en tan sols cinc minuts. La funcionaria va confirmar que la gent estaba bé, que sols van sorgir complicacions en l’àmbit de les coses materials.

Respecte als que sofriren problemes amb les seues vivendes, Pregno va oferir un albergue de la comuna, però que la majoria va decidir quedar-se amb familiars fins que lograren solucionar la seua situació. També va remarcar l’ajuda que recibiren del govern provincial.
Per altra part, va informar que durant la madrugada del dia següent, policies van recòrrer les zones damnificades per evitar saquejos.






-Notícia original

Altres links relacionats:
-Pèrdues econòmiques i conseqüències de la catàstrofe
-Naix un xiquet en el mateix instant en què el tornado arrasava la seua casa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada