dijous, 3 de març del 2011

Greus inundacions a Río de Janeiro

Degut a les fortes plujes torrencials produides a Río de Janeiro el passat 13 de gener, es van produir desliçaments de terra i inundacions que van afectar tot el estat deixant centenars de morts i desapareguts, particularment en aquelles zones on el volum d’aigua caigut en apenes un dia va equivaldre quasi a la quantitat esperada per a tot gener.




Les ciutats de Teresópolis, Petrópolis i Nova Friburgo, ubicades en una zona de serralades, son les que sentiren amb major intensitat les conseqüències del fenòmen climàtic.

Gran part de les infraestructures va quedar danyada. Segons informen medis de comunicación de Brasil, esllavissades i colades de fang arrasaren vivendes, carreteres i ponts.
En moltes zones es va interrompir el suministre d’energia eléctrica i la provisió d’aigua potable, al igual que les conexions de telèfon i internet.




En quant al rescat de supervivents, més de mil efectius del cos de bombers i membres de Defensa Civil treballaren durant la vesprada d’aquell dia en les àrees inundades tratant de rescatar als supervivents. Nou helicópters es sumaren al operatiu. No obstant, la busca es va suspendre quan es va fer de nit, ja que la falta de iluminació va complicar la labor dels socorristes.

-vídeo de les noticies locals:



La població que no va resultar afectada va començar a movilizarse y a recolectar aliments, roba, medicaments y aigua per enviar als damnificats per les inundacions.
La presidenta Dilma Rousseff, mentres tant, es va comunicar amb el governador del estat de Río de Janeiro, Sergio Cabral, per oferirli ajuda del govern federal.
Fonts oficials informaren que es va disposar un total de 412 millions de dòlars per a asistir les zones damnificades.


-Notícia original

Altres links relacionats:
-Alguns detalls de la tragedia
-El calentament global augmenta el risc de formació de plujes torrencials i inundacions

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada