dijous, 10 de març del 2011

Ibuprofén per a reduir el risc de Parkinson

El ibuprofén, un dels antinflamatoris,més coneguts, podria ser útil com un protector enfront del Parkinson, segons un estudi realitzat per l'Escola de Salut de la Universitat d'Harvard (HSPH). Aquests resultats mostren que els adults que prenen aquest fàrmac tenen un 30% menys de risc de patir aquesta enfermetat.

«No hi ha cura per a la malaltia de Parkinson, per la qual cosa, el Ibuprofén, un medicament relativament no tòxic, puga ajudar a protegir contra la malaltia és fascinant», assegura l'autor principal de la investigació, Alberto Ascherio, professor d'epidemiologia i nutrició en la HSPH.

Aquesta hipòtesi de l’estudi ha sigut publicada en la revista <<Neurology>> en la qual fica que aquest fàrmac podria reduir la inflamació en el cervell que contribueix a la malaltia de Parkinson.

En l’estudi van analitzar dades 99.000 infermeres i 37.000 homes profesionals de la salut, que després de 6 anys 291 participants (156 homes i 135 dones) van ser diagnosticats amb l’enfermetat de Párkinson.
Van descobrir que les persones que prenien aquest fàrmac dos o més vegades a la setmana tenien un 38% menys de risc, que els altres no prenien.

Els investigadors adverteixen que açó no vol dir que les persones que tenen aquesta enfermetat tenen que prendre Ibuprofén. Aquest pot tindre varis efectes adversos, com l’augment de risc de sagnat gastrointestinal.



Video Relacionat:



Noticia Original


Noticies Relacionades:

Identifiquen una possible diana farmacològica per a les malalties neurodegeneratives
Descobreixen un medicament que deté la progressió del Parkinson

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada