divendres, 25 de març del 2011

No estem davant d'un nou Txernòbil

Davant la por d’una nova catàstrofe nuclear com Txernòbil, un expert professor d’universitat i antic inspector de centrals nuclears com aquesta última, assegura que Fukushima no és comparable a Txernòbil.
Si que hi trobem similituds amb la central de Three Mile Island (1979), en la que també es produïren danys al sistema de refrigeració, aquesta vegada per errades de disseny.
Després de les darreres explosions, el govern del país ha establert un perímetre de seguretat de 30km, per intentar protegir la població de la radiació emesa provinent del vapor de l’aigua utilitzada per a refrigerar el reactor.

La gran diferència entre Txernòbil i Fukushima és que al primer, l’explosió del reactor va emetre una radiació a l’atmosfera entre 100 i 500 vegades major que una bomba atòmica i moriren unes 100.000 persones. A Fukushima en canvi, la radiació es dissipa al mar i és impossible que arribe a les costes d’Amèrica, no com la major tragèdia nuclear de la història, que va afectar Ucraïna, Rússia i Bielorússia.

La lliçó que s’ha d’aprendre de Fukushima és que cap central nuclear pot suportar catàstrofes naturals com aquesta tot i que Japó és el país millor preparat contra aquestes.

- Notícia original

- Notícies relacionades

- Video relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada