dimecres, 2 de març del 2011

Terratrèmol a Nova Zelanda de 6,3 graus

Un terratrèmol de 6,3 graus en l'escala de Richter es va registrar el passat 22 de febrer a la ciutat de Christchurch,(sud de Nova Zelanda), a les 12:51  i va ser el primer de dos terratrèmols [segon terratrèmol de 4,5 graus, segons va informar  l'Institut de Geofísica de Estats Units (USGS)].

Els geòlegs, han anunciat que l'epicentre del sisme,  va ocorrer a tan sols 5 quilòmetres de la ciutat, amb una profunditat de només 4 quilòmetres, per això ens expliquen perquè la potència del terratrèmol en la superfície va ser tan notable.


Aquest terratrèmol va causar grans desastres en aquesta ciutat. Els habitants afortunats que es van salvar, afirmen que hi ha gent atrapada en edificis derrumbats i que s'ha tallat el subministrament d'aigua i electricitat al centre de la ciutat.

La Policia de Nova Zelanda ha indicat que s'han inscrit desenes de morts, entre ells, uns passatgers de dos autobusos. També ha ordenat el tancament de l'aeroport i s'ha evacuat el centre de la ciutat per por als possibles i futurs esfondraments.


Notícia original

Altres notícies relacionades:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada