dissabte, 12 de març del 2011

Un sisme al Japó es cobra més de 1000 vides

-Notícia original

Aquesta setmana s’ha produït al Japó el major sisme en 140 anys i el quint més fort del món. Aquest ha sigut d’una magnitud de 8,8 en l’escala de Richter, amb l’epicentre a l’Oceà Pacífic, a 130 km de la península de Ojika, i a l'hipocentre a una profunditat de 10 km. El terratrèmol, a més, ha provocat un tsunami amb onades de fins a 10 metres que han arribat a ciutats com ara Sendai, a les costes de la qual s’han trobat 351 cossos sepultats sota les aigües del tsunami. Però, a més, es prediu que podria haver ja més de 1.000 morts per les colades de fang i el sisme submarí i uns 547 desapareguts.
Respecte als danys materials es comptabilitzen unes 1.800 vivendes destruïdes, a més de la paràlisi dels mitjans de transport ferroviaris i aeris, el tancament de ports i la suspensió dels serveis de l’anomenat tren bala.
Continuen totes les alertes activades, ja que zones com Miyagi o Iwate es troben a hores d’ara amb un risc alt de tsunamis, fet pel qual s’ha aconsellat als seus habitants que es desplacen cap a terrenys elevats de l’interior. La mateixa recomanació s’ha fet a les províncies de Fukushima, Ibaraki, Aomori i Chiba, província confrontant amb Tokio. També es manté l’alerta atòmica, ja que, encara que no s’han produït fugues radioactives, es pretén facilitar l’adopció de mesures d’emergència en cas de ser necessari.
Japó, tot i patir continus terratrèmols degut a la zona sobre la qual es troba, en poques ocasions sofreix víctimes mortals a causa de la gran quantitat d’edificis sismoresistents amb què compta. Així i tot, després d’aquest dur sisme que ha patit el país, aquest encara continua amb risc de possibles repliques, encara que ja de menor intensitat.

-Notícies relacionades:
Sisme a Xile
Sisme a Haití
Risc a Panamà
Japó dies després

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada