divendres, 18 de març del 2011

Líbia i Japó obrin el debat sobre l'energia nuclear

-Notícia original

Després de la guerra civil a Líbia, que ha encarit notablement el preu del petroli (ha superat els 100 dòlars) i el terratrèmol al Japó han provocat que es porte a debat el tema de l’energia nuclear.
Aquests fets posen de manifest la gran dependència d’Europa respecte als hidrocarburs, no sols al petroli del Nord d’Àfrica, sinó també del gas de Rússia i del petroli d’Orient Mitjà. Per això apareix la importància de produir energies renovables a Europa.
Però també és cert i no podem obviar que al nostre continent hi ha una gran dependència energètica que tan sols pot satisfer-se amb l’ús d’energia nuclear. Així i tot, sembla que Espanya es troba en contra d’aquest tipus d’energia, encara que la gent que s’oposa a aquest tipus d’energia és la que, paradòjicament, no deixa de consumir-la. A més, a favor de l’energia nuclear, es pot afegir que aquesta ha millorat i ha avançat molt des del desastre ocorregut a Xernòbil, sent molt més segura a l’actualitat.
A causa dels dos esdeveniments nomenats anteriorment, sobretot a causa de les fractures i l’emissió de radioactivitat a la central de Fukushima després del terratrèmol japonés,han tornat a instaurar la negativa i la por al cor de la població mundial. Així, encara que les fugues radioactives puguen ser controlades, no es podrà controlar la reacció dels ciutadans i la seua negativa cap a l’energia nuclear.

-Notícies relacionades
Cinc mites sobre l'energia nuclear
Concentració per al tancament de les centrals nuclears
Trista imatge d'un accident nuclear




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada