dilluns, 14 de març del 2011

Investigadors descubreixen per primera vegada cèl·lules mare mesenquimàtiques de placenta.


Un grup d’especialistes de l'Hospital Dotze d’Octubre, han realitzat recentment un estudi la resolució del qual ha estat el descobriment d’unes cèl·lules mesenquimàtiques de la part materna de la placenta dels humans.

Aquestes cèl·lules mesenquimàtiques tenen major grau d’immaduresa i poden donar lloc a d’altres més madures també obtingudes a la placenta.
Les cèl·lules mesenquimàtiques és un teixit connectiu laxo que després del seu desenvolupament donarà lloc a vasos sanguinis i a òrgans i/o músculs.

Els estudis han donat lloc a entendre que aquestes cèl·lules són vertaderes cèl·lules mare, són capaces de generar cèl·lules més madures a partir d’elles, tenen una major capacitat proliferaria, ... Poden arribar a ser utilitzades en un futur com a tractament de patologies de la medicina regenerativa.

A partir d’aquestos estudis, els investigadors comencen a desenvolupar nous estudis per al tractament de distints tipus de càncer o altres malalties.
Els metges encarregats d’aquestos estudis afirmen la bona utilització d’aquestes cèl·lules.

Enllaç Noticia.



Altres enllaços:
- Cèl·lules mare mesenquimàtiques.
- Les cèl·lules mare de la placenta podrien reparar disfuncions del sòl pèlvic i tractar malalties autoinmunes. (Noticia d'altra font)
- Utilització de les cèl·lules mare mesenquimàtiques com a terapia regenerativa.

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada