dimarts, 22 de març del 2011

SENSE PREDISPOSICIÓ AL CÀNCER


A finals de 2010 va nàixer el primer nadó seleccionat genèticament per a evitar que no desenvolupara una mutació fortament lligada al càncer de mama.

La mare del nadó és portadora de una malaltia que provoca tumors en la mama, en els ovaris o el pàncrees: BRCA1. Aquesta malaltia es transmesa al seus descendents, fent així que aquest tingueren un 80% de possibilitats de patir aquest càncer.
Els metges de l’hospital Sant Pau de Barcelona estudiaren el seu cas, i feren possible la preparació d’embrions que no portaren aquesta malaltia inclosa en els gens. Dos d’aquest foren implantats a la mare i a finals de 2010 el resultat va ser el naixement d’un bebè que no patirà aquest tipus càncer, només tindrà predisposició a patir càncer com qualsevol altra persona.

Cal dir que els metges de l’hospital Sant Pau varen fer un estudi previ per a capbussar-se en aquest diagnòstic genètic preimplantacional (DGP), doncs la implantació d’un embrió seleccionat genèticament arrastra un fort conflicte ètic, a més cada cas es diferent i necessari d’un bon estudi. Per què les tècniques genètiques no tenen fi, i l’hem d’establir nosaltres.

Notícia original.

La mateixa notícia d’altres fonts:


Altres notícies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada