dimecres, 23 de març del 2011

Pot provocar el consum de tabac i el consum de drogues com la cocaïna els mateixos efectes al cervell?


Doncs, encara que ens semble molt exagerada aquesta proposta, la resposta és afirmativa. Un estudi realitzat per investigadors dels Estats Units que tractava de comparar teixit cerebral de persones que en eixe moment eren fumadores, no fumadores i persones que anteriorment havien fumat i mitjançant el qual es va demostrar que hi presentaven similituds i canvis en el cervell que es fan evidents després d'anys de consum, canvis els quals expliquen l’addicció que causa el consum del tabac en els fumadors.
Aquestes similituds i canvis en els cervells dels fumadors eren semblants a les ocasionades en els cervells dels consumidors de drogues.
Conseqüències que perduren en el temps per més que la persona ja no siga consumidora, i poden ser aquests els qui col•laboren a nivell cerebral perquè la persona recaiga en el consum novament.



Enllaços relacionats:

Video:



2 comentaris:

  1. Aquesta notícia, més que interessant m’ha paregut increïble, ja que jo pensava que el tabac, com be es sap, produeix problemes respiratoris, hipertensió, irritabilitat i també pensava que tenia algun efecte sobre el cervell però mai vaig pensar que el tabac, podia causar el mateixos efectes sobre el cervell com la cocaïna o altres drogues que segons com esta muntada la societat les considerem drogues més perilloses o “fortes”. Una vegada e llegit aquesta notícia no comprenc, perquè si l’acció de fumar-se un cigarret o fer-se una ratlla, a la llarga produeixen els mateixos efectes perjudicials sobre un dels més importants òrgans del nostre cos. Perquè no està igual de mal mirat o inclús penalitzat? Si veiem a una persona fer-se una ratlla diem: “Està tirant la seua vida per la borda.. s’ha convertit en un drogoaddicte” Perdona? Drogoaddicte? Si el considerem a ell drogoaddicte, considerem drogoaddictes també a aquelles persones que van pel carrer fumant davant del xiquets (per a donar un bon exemple), els bars estan plens de drogoaddictes, les discoteques, tot lloc on és permet fumar, són llocs on es permet drogar-se, una cosa no massa ètica veritat?.
    Ací us deixe algunes pàgines relacionades sobre el tema:
    http://noticias.universia.com.ar/en-portada/noticia/2005/05/31/372266/danos-produce-tabaco.html
    http://enriquepadilla.spaces.live.com/Blog/cns!B36EC6C5B2498C59!460.entry

    ResponElimina
  2. Hola Tatiana!
    M'ha semblat curiós el títol del teu post i he decidit pegar-li una ulladeta. Mentida pareix el que diu aquest estudi. Malgrat ser considerades ambdues drogues - cocaïna i tabac- mai no m'havera plantejat que les conseqüències tingueren punt de comparació. Una vegada llegit, em reafirme en la meua posició: la prohibició del tabac. No sols als parcs, bars, etc. Sinó la venta del mateix.
    Fomentant les campanyes en els més joves, però no plantejant els efectes perjudicials que comporta fumar. Augmentant l'educació emocial dels joves, reforçant l'autoestima i sabent dir "no" al que no es convé. No són ni menys ni més que ningú per fumar-se un cigarret amb els amics.

    ResponElimina