dissabte, 12 de març del 2011

NOU DIAGNÒSTIC PER A LA DETECCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA.

Un equip d'investigadors, ha dissenyat un nou mamògraf que permet diagnosticar el càncer fins amb un any d'antelació i amb més seguretat i precisió que els millors equips de diagnòstic utilitzats hui en dia, ja que obté imatges amb una major resolució que els PET de cos sencer.
Per això, aquest sistema PET, conegut com “Mammi” permet detectar tumors del tamany del cap d'una agulla a més d'observar l'evolució del tumor i comprovar la resposta de la pacient al tractament rebut.
Es basa en la utilització de medicina nuclear, en concret, d'una tomografia per emissió de positrons que permet mesurar l'activitat metabòlica del tumor.
Una de les característiques del sistema es que ja no es comprimix la mama, si no que la pacient està estirada cap per avall sota una plataforma (tal i com s'observa a la imatge) en la qual hi ha un orifici en forma d'anell on es col·loca la mama. Daquesta manera, la mama queda totalment abastida permetent l'exploració de totes les zones del pit cosa que no permeten els PET que s'estan utilitzant fins al moment. Però els avantatges d'aquest sistema no acaben aci, ja que a més de detectar el càncer de mama en estadis primerencs permet controlar l‘evolució d'una mama després d'una cirurgia i, a més a més, dona una major comoditat i tranquilitat a les pacients.


Fonts de la notícia
1
2
Altres notícies relacionades.
Tot sobre el càncer de mama.
El càncer de mama en els homes s'està incrementant en els darrers anys.
Vídeo

1 comentari:

  1. Estava pujant un post i he llegit aquesta notícia de la meua companya la qual m´ha resultat cridanera i familiar ja que aquesta setmana he vist una notícia en la televisió que donava informació sobre la nova forma de detectar el càncer de mama.
    Aleshores he fet una relació i m´he donat conter de què es parla del mateix cas i ,per això, a l´haver-la escoltat puc aportar nova informació i altres punts de vista.
    En primer lloc, pense que la notícia està molt ben elaborada perquè arreplega els 2 avantatges del nou diagnòstic que són, per una part, la detecció del càncer en els primers estadis, per la qual cosa el tractament d´aquest serà més exitós i, per altra part, el saber millor després de l´operació com la mama va recuperant-se.
    Segons la notícia que vaig vore en televisió, aquest mamògraf ja està a la ciutat de València on qualsevol dona pot acostar-se i fer-se la revisió, a més, s´espera que en poc de temps el mamògraf s´estenga per les diferents zones espanyoles.
    Des del meu punt de vista, aplaudisc aquest nou avanç mèdic ja que els casos de mort per aquest càncer es reduiran dràsticament i això ocasionarà que la població femenina estiga més tranquila.
    La idea de què amb un petit bultet que no es puga percebre al tacte es puga saber si hi ha tumor o no també em pareix asombrós.
    Ara el que falta és esperar a què la medicina evolucione tan rapidament com fins ara i aconseguisca millorar els tractaments dels càncers i la seua prevenció fins arribar a tindre seguretat de cura en la majoria d´aquests.
    Per completar la notícia deixaré un enllaç on es pot vore la notícia més completa oferida en televisió i altre on explica en profunditat tot el que té a veure amb el càncer de mama.

    http://www.youtube.com/watch?v=TQQG4VsAv58

    http://www.dmedicina.com/enfermedades/cancer/cancer-mama

    ResponElimina