divendres, 18 de març del 2011

NO a l´energia nuclear

Després del terratrèmol que ha sacsejat al Japó, tot el món ha mostrat la seua preocupació i dedicació amb diverses ajudes.

S´ha prestat molta atenció al desastre nuclear, sobretot l´organització ecologista anomenada ``Amigos de la Tierra´´ que ha utilitzat la desgràcia per a reafirmar el seu punt de vista dient que l´energia nuclear hauria de desaparèixer.

I per a reforçar la seua tesi, l´organització dóna una sèrie d´arguments com, per exemple, que l´energia nuclear no és més barata que les renovables ja que el manteniment dels residus resulta car, que és un gran perill per a la naturalesa ja que la modifica i la danya, que no és solució per als problemes de dependència energètica, que és un risc per a sofrir un atac terrorista i, per últim, que suposa una xicoteta part d´energia, per la qual cosa es pot reemplaçar per les energies renovables.

L´organització, amb aquests arguments, espera que Europa canvie la seua política i elimine l´energia nuclear per a reduir l´emissió de gassos contaminants a l´atmosfera i utilitzar en el seu lloc les energies renovables.

Opine que un planeta net és possible amb aquestes mesures, recolzada únicament per les energies renovables i que tenint amb compte les diferents dades que ens monstren que al voltant del 2050 es podrà prescindir de l´energia nuclear, puc dir que si tots col•laborem l´atmosfera ens ho agrairà.


Notícies relacionades:


Vídeos





1 comentari:

  1. Estic totalment d’acord amb els arguments que l’associació “Amigos de la Tierra” exposa per recolzar la seua tesi de dir no a l’energia nuclear.
    Pense que es tindria que ficar en una balança, els avantatges que ens aporta l’energia nuclear, i aquells fatals i terrorífics desavantatges que ens produiria una explosió o escapament del material radioactiu, el qual fa funcionar la central. Està clar, els desavantatges superen els avantatges i més encara si diem que existeixen altres fonts d’energia que poden utilitzar-se, com la solar, l’hidràulica, la eòlica, energies que no estan potenciades tot el que es podria, per tant si es subvencionaren i s’apostarà per aquestes energies renovables, podríem suplir l’energia nuclear i prescindir d’ella. Fent del nostre món, un món més segur per a tots.
    Ací us deixe unes pagines que em semblen interessants i que parlen sobre les energies renovables:
    http://www.nodo50.org/panc/Ere.htm
    http://www.xtec.cat/~malbir/web99/index03.htm

    ResponElimina