dimecres, 9 de març del 2011

A més cantitat de fluor , millor prevenció contra les caries.

Els Laboratoris Lacer, expert en la salut bucodental, recomana la utilització de dentrífics amb  contingut en fluor a partir dels sis anys per a evitar problemes de càries
L'ús de dentrífics amb concentracions de fluor superiors a 1.500 ppm (parts per milió) són un 36% més efectius en la prevenció de la càries, demostrat per les investigacions realitzades.
Les conclusions dels més de 80 estudis realitzats confirmen l’utilització de pastes de dents amb fluor.

Segons els investigadors, el fluor té un efecte de remineralitzant que protegeix la placa dental dels atacs dels àcids que produeixen les càries. La quantitat de fluor que s'inclou en les pastes varia  si va destinada a un xiquet o a un adult. Els xiquets, que encara estan desenvolupant la seua dentició, no han de llavar-se les dents amb grans concentracions de fluor, ja que poden engolir-se part de la pasta i puguen tindre un problema de fluorosis (taques en les dents).
“Odontòlegs i laboratoris estem completament d'acord que el fluor és important per a prevenir la càries. Com més fluor millor, però respectant els límits de seguretat”, afirma  Javier Mira.
La normativa espanyola ,la presència de fluor en dentrífics per a adults pot arribar a concentracions superiors a 5.000 ppm , mentre que en els xiquets fins a 6 anys el màxim fixat és d'1.500 ppm.

Sabies què…? 

- La utilització de fluor augmenta la resistència de l'esmalt, que favoreix la remineralització dental i té una acció antibacteriana.

- El fluor també  és molt útil en els casos de pèrdua de geniva per l'edat o per malaltia periodontal, pot eliminar la sensibilitat al fred i prevé l'aparició de càries en el coll o les arrels de les dents.


Video Relacionat:




Noticies Relacionades:

1 comentari:

  1. Esta noticia m'ha paregut mol interessan, i gracies a aquesta vax fer jo un altra parlan de la caries. Tamb magradaria publicar una noticia sobre els problemes bucals.

    ResponElimina