diumenge, 13 de març del 2011

La xocolata regula la pressió arterial.

Des de sempre s’ha dit que la xocolata es afrodisíaca, s’ha utilitzat en molts àmbits com el massatges, rebosteria... però, investigadors de la Facultat de Farmàcia i Bioquímica després de diversos estudis han afirmat que la xocolata pot regular la pressió arterial. El cacao té alt contingut de certs polifenoles aquest component podria ser d'utilitat per millorar el funcionament vascular i així prevenir o atenuar el desenvolupament d'hipertensió, disminuint el risc de malaltia cardiovascular. No obstant això, aquestos components, no sols es troben al caco, també podem trobar-ne en altres aliments d’origen vegetal. L'objectiu final és bolcar aquests coneixements en els camps de la nutrició i la farmacologia. Un descobriment, que millorarà la nostra pressió arterial d’una forma molt dolça.

2 comentaris:

  1. M´ha resultat molt ``apetitosa´´ la foto d´aquesta notícia ja que sóc un apassionat de la xocolata i, per això, l´he llegida.
    El primer que m´ha vingut al cap una vegada llegida la notícia és que està relacionada amb el meu treball de biologia humana que tracta sobre les malalties cardiovasculars.
    M´ha sorprés molt que, encara haver estudiat tot el que comporta aquestes malalties, no haja trobat que la xocolata regule la pressió arterial.
    Que faça açò, per a mi, és una alegria ja que com he dit abans, la xocolata m´agrada molt.
    Supose que, encara que la xocolata proporciona aquest avantatge, mejar-ne amb abundància no ha de ser massa bo ja que conté sucre, així que deduisc que és millor fer una ingesta controlada.
    He buscat més informació i he trobat que la xocolata, perquè regule la pressió arterial ha de ser negra i no amb llet; punt que considere important per a complementar la notícia.
    Deixe dos links per a fer-la més completa: un és un vídeo sobre els beneficis de la xocolata i altre que és una notícia més completa sobre el tema tractat.

    http://www.youtube.com/watch?v=QAP-L53VfTI
    http://www.enplenitud.com/nota.asp?notaid=10322

    ResponElimina
  2. Quan estava fent la selecció de les meues notícies, vaig veure una notícia interessant que parlava de la xocolata i deia que era font de joventut. Per aquest motiu, al veure la imatge tan "dolça" i llegir el títol de la notícia, m'ha semblat interesant llegir-la i saber-ne més d'aquest "dulce manjar".
    En la notícia que jo vaig llegir deia que la xocolata contenia una alta concentració d'antioxidants, substàncies que ens protegeixen contra el procés d'envelliment i algunes malalties, i inclús que aquesta concentració era molt major que la que contenien alguns sucs de fruita.
    Jo coneixia de la xocolata que era un bon estimulant per afavorir la concentració alhora d'estudiar, i també que és un bon relaxant, fet pel qual s'utilitza en els massatges, però desconeixia el que he comentat i també que regula la pressió arterial.
    Amb totes aquestes propietats tan beneficioses per a la salut que conté la xocolata, ara ja tenim excusa per disfrutar menjant-ne ja que és font de vitalitat.
    Aquest és el link de la notícia que jo vaig llegir sobre la xocolata.

    http://www.abc.es/20110207/sociedad/abci-chocolate-super-fruta-201102071055.html

    ResponElimina