divendres, 11 de març del 2011

La migdiada pot afavorir la recuperació cardiovascular

Segons un estudi d'investigadors del Allegheny College de Pennsilvània (EUA) fer una migdiada d'almenys 45 minuts fa que la pressió arterial disminuisca després d'un dia d'estrés.
Segons l'últim número de l'International Journal of Behavioral Medicine, fa 50 anys la gent dormia una mitjana de dos hores més al dia però ara per la televisió, l'internet i les llargues jornades de treball aquesta dada ha disminuit.
Açò a la llarga afecta a la salut, ja que hi ha estudis que diuen que la falta de son pot produir hipertensió o malaties cardiovasculars.
Per comprovar aquestes dades, els investigadors van seleccionar a un grup de 85 universitaris que es van divir en dos, uns que podrien dormir 60 minuts i altres que no.
Els investigadors van observar que el que dormien una migdiada tenien la pressió arterial i el ritme cardíac més baixos.
Els investigadors de l'Allegheny College de Pennsylvania diuen que la migdiada es bona després d'un dia d'estrés i que inclús es podria recomanar a aquelles persones propenses a tindre malalties cardiovascular.



Notícia original

Notícies relacionades:
Dormir una siesta reduce riesgos cardiacos
Cuando no puedes dormir ni hacer siesta

1 comentari:

  1. aquest post és molt interessant, però per altra banda he trobat una pàgina on s'assegura que la migdiada té les seves conseqüències ... http://www.post55.es/post/2010-09-06-la-siesta-y-sus-consecuencias-para-el-organismo

    ResponElimina