divendres, 1 d’abril del 2011

L'ós Knut va morir d'una lesió cerebral

Fa quatre anys Knut, després de ser rebutjat per la seua mare, es va convertir en tota una estrella. El petit ós polar, va aparèixer el passat dissabte 19 de març surant en una piscina del zoo de Berlín. Els visitants poden assegurar que Knut, moments abans de morir, va començar a donar voltes sobre si mateix en una roca, després es va precipitar a l'aigua i poc a poc es va quedar immòbil i va morir.

L'autòpsia ha revelat que va morir per una lesió cerebral, ja que els experts de l'Institut Leibniz han descobert les clares alteracions en el cervell que presenta. A més no han trobat cap dany en altres òrgans ós polar.

Des d'octubre l'ós estava patint l'assetjament de tres femelles que li grunyien i llançaven mossegades. Segons els cuidadors, li mossegaven perquè era molt jove i havia d'agafar un poc de pes per fer-se respectar.

El jove ós polar serà dissecat i exposat al Museu de Ciències Naturals de la capital alemanya, mentre es projecta un monument al Zoo de Berlín.
Tots els óssos polars estan en greu perill de desaparèixer (ronden els 20.000-25.000 exemplars). L'amenaça principal: la destrucció del seu hàbitat, ja que sense ell no poden ni caçar ni alimentar-se. Si aquests estan famolencs i estressats es reprodueixen menys.
Aquest animal és un bon nadador, però no tant com per canviar d'hàbitat per la ruptura del gel àrtic (efecte de l'escalfament global).

Notícia original

Altres notícies relacionades:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada