divendres, 4 de març del 2011

Infiels a la dieta mediterrània


Molta carn, massa greixos i un excés de begudes refrescant. Així, desequilibrada, és la dieta diària dels espanyols, que prefereixen menjar un bon filet de carn que un plat de verdures a la planxa. A Espanya no es menja en excés (2.482 quilocalories per persona i dia de mitjana), però sí malament. L'elecció dels aliments no és l'adequada. La primera Enquesta Nacional de Ingesta Dietètica revela que els ciutadans abusen de les proteïnes i els greixos i, en canvi, obliden les verdures, la pasta, l'arròs i les patates. Ingredients que, fins fa poc, eren la base dels menús quotidians.

La radiografia dietètica que traça la Aesan mostra que només el 43% de la població menja hortalisses diàriament, de mitjana, els espanyols prenen 1,5 racions d'espinacs, tomàquets o pastanagues al dia, quan la quantitat recomanada és almenys dues raciones de patates, arròs o cereals, quan ho recomanat és prendre entre quatre i sis.

A més el 46% de la població no fa cap activitat esportiva, ni tan sols caminar la mitja hora diària que recomanen els experts. Aquestes dades ajuden a explicar la pandèmia d'obesitat que viu Espanya, on el 56% dels adults i el 27% dels menors de 18 té sobrepès o obesitat.

No introduir fruites, hortalisses i hidrats de carboni al menú pot produir alteracions en la conducta alimentàr.Aquesta manca pot derivar en afartaments, però també en altres problemes. La manca d'aquests nutrients està relacionada amb els càncers de mama i de còlon, i altres problemes gastrointestinals que causa la falta de fibra.



noticia original

noticies relacionades

1 comentari:

  1. Esta noticia em pareix interessant, ademes esta relacionada amb una que vaig fer jo de l'obessitat infantil al trimestre passat. Cada vegada hi ha mes obessos a Espanya de fet fara poc va ixir en les noticies.

    ResponElimina