diumenge, 13 de març del 2011

El terratrèmol a Japó desplaça 2,4 metres la principal illa

El potent terratrèmol a Japó, va causar grans moviments de la massa terrestre. Ha desplaçat  2,4 metres l’illa Honshu, la principal de l’arxipèlag Japonès.
 
 Pareix ser, que el sisme de magnitud 9, també ha desplaçat 10 centímetres l’eix de rotació de la Terra, major desplaçament que ha hagut, superant inclús el terratrèmol que va devastar Xile en 2010. El qual, la seua magnitud de 8,8, va desplaçar en huit centímetres l’eix, provocant d’aquesta manera una reducció de la duració, en 1,26 microsegon, d’un dia.
 
Japó està situat en el conegut anell de foc del Pacífic, que es una àrea de intensa activitat sísmica i volcànica que s’estén desde Nova Zelanda fins Alaska. Aquest fou el motiu pel qual es va produir aquest greu terratrèmol que va posar en alerta 50 països en alerta de tsunami.
 
El sisme va ser seguit per 160 terratrèmols més en les 24 hores posteriors, dels quals, 141 varen tindre una magnitud de 5.  Aquest ha segut comparat amb el sisme d’Indonèsia de 2004 que va acabar amb la vida de 200.000 persones, encara que, el de Japó es un sisme dels més potents que es recorda.

Notícia original.

Altres notícies:

Vídeo:

1 comentari:

  1. Es impresionant tot el que la terra pot ocasionar, en uns minuts s'endu el que molts anys.
    Si aso aguera acorregut en cualsevol altre lloc aguera segut pitjor ja que Japó es uns dels llocs mes preparats.

    ResponElimina