dimecres, 16 de març del 2011

El cannabis afecta la memòria perquè altera la sincronia neuronal

Uns investigadors van treballar amb ratolins entrenats per a aprovar que el cannabis i els seus derivats afecten la memòria per mitjà de l'alteració de la sincronia entre les neurones de l'hipocamp
( “cèl•lules del lugar”).
Este estudi va comparar els patrons d'activació neuronal obtinguts abans i després de l'administració d'un cannabinoide sintètic.

Els resultats de l'experiment van confirmar que, després de la injecció de la droga, els ratolins presentaven més dificultats en la tasca de memòria espacial ja que davall els efectes del cannabinoide els ratolins havien de recordar el camí correcte dins del laberint però van encertar només en el 53% dels casos.
L'estudi va deduir que els ratolins, davall la influència de la droga la coordinació temporal de l'activació de les neurones apareixia alterada, és a dir, tenen dificultats per a realitzar tasques que requerixen l'ús de la memòria espacial perquè l'activitat de les neurones de l'hipocamp no està sincronitzada.



Notícies relacionades:









1 comentari:

  1. Aquesta notícia sobre el cannabis ma paregut molt interessant. Ja que el tema és un tema, on, personalment, crec que cal investigar molt. És clar que és dolent per a la salud, en aquest cas i segons la notícia, a la sincronia neuronal. Però que ha de fer una persona que està molt malalta, que sols sent mal per totes bandes i amés, veu que consumint cannabis. Com per exemple els malalts d'esclerosis múltiple. Com bé explica en aquesta notícia. Els pros i els contres que produeix el cannabis, però almenys si que fa una cosa aliviar el dolor que sentn aquestes persones. a més de llibres com: Marihuana: la medicina prohibida de Lester Grinspoon i James B. Bakalar. Professors de psiquiatria a la universitat de Harvard.
    http://www.elmundo.es/elmundosalud/2011/03/30/neurociencia/1301474739.html

    ResponElimina