dissabte, 26 de març del 2011

Com afecta el canvi horari al nostre cos?

Actualment els canvis de l'hora tenen el seu reflex en la salut de les persones.
El Dr. Gonzalo Pin (coordinador de la unitat valenciana del somni d'Hospital Quirón València), diu: "les conseqüències són transitòries i lleus en la població sana i l'organisme sol necessitarà tres o quatre dies per acostumbrar-se". També explica que algunes estadístiques indiquen un augment en l'accidentalitat dels dies després d'un canvi d'hora i que a partir dels 50 anys ens costa més adaptar-nos.

Aquest diumenge els xiquets també es veuran més irritables i es manifestaran alteracions en la seua alimentació com per exemple als lactants. Els adolescents presentaran dificultats a l'hora d'iniciar el son o en despertar però aquest problema desapareixerà al cap de pocs dies.

Per últim, el Dr. Pin explica que el somni ens permet, manteir les nostres funcions executives com controlar el nostre humor, els impulsos, la concentració...per això es important preparar uns dies abans una adaptació lenta al nou horari, per a poder disminuïr els efectes ja que és molt important poder dormir bé. Ademés el dèficit crònic de son és un factor que contribueix una possible obesitat i a uns trastorns metabòlics relacionats amb la insulina.

Notícia original 

Notícies relacionades:

Video:



    2 comentaris:

    1. M'ha agradat molt la teua notícia, ja que hi ha molta raó en ella i jo també he notat el cansament en el canvi d'hora.
      Ja havia vist alguna notícia sobre aquest tema, per això et deixe así una de les pàgines que tal vegada et parega interessant.

      http://www.nuevastecnologias.com/efectos-del-cambio-de-hora-cansancio-y-estres-en-el-trabajo-28-03-2011/

      ResponElimina
    2. Hem pareix una noticia molt interesant ja que casi ningú sap com afecta aquest canvi d'hora al nostre organisme.

      ResponElimina