divendres, 28 de novembre del 2014

Xiquets alliberen tortugues marines a Uruguai




MONTEVIDEO, URUGUAI (15 / NOV / 2014) .- Tortugues verdes rehabilitades amb l'ajuda de nens van ser retornades a l'aigua a Montevideo aquest dissabte 15 de Novembre, una iniciativa que busca generar consciència sobre els riscos que corre aquesta espècie que migra a Uruguai a l'estiu i primavera.

En pocs minuts, Lluna, Lucas, Aleteja, Ramona i Flora entrar al Riu de la Plata i van ser aplaudides per centenars de famílies que es van reunir al migdia a la platja per acomiadar.
Els cinc exemplars alliberats dissabte formen part d'un grup de 15 tortugues rehabilitades per l'ONG Karumbé, dedicada al rescat i la conservació d'aquests animals.
Les tortugues verdes, en perill d'extinció, van aparèixer en diferents llocs de la costa uruguaiana entre juny i juliol passats, afectades per un "xoc tèrmic" i la colonització de cargols a la closca.Durant diversos mesos, nens de nivell preescolar van acudir a l'hospital de tortugues de l'ONG per cuidar: els van portar bleda per alimentar-se, cotó i altres materials per a curar, van participar del monitoratge de la seva salut i examinar restes de plàstic que van aparèixer en el seu interior.Según la directora del centre educatiu, Verónica Larrosa, amb el projecte es busca reforçar el sentit de "solidaritat i responsabilitat" entre els nens, que van participar activament de tot el procés. "Vam aprendre que no cal llençar coses ni escombraries al mar, ni en cap costat ", va explicar a la Rocío, una de les" padrines "de tot just 5 anys.
En paral·lel a l'alliberament de tortugues, uns 800 voluntaris es van dedicar a netejar aquesta platja de Montevideo, quan se celebra el Dia Internacional de Neteja de Costes.



Noticia Original
Noticia Relacionada



1 comentari: