dimarts, 11 de novembre del 2014

Mòmia hallada

Un equip internacional d'investigadors ha descobert a Sibèria la mòmia congelada d'un bisó de 9.000 anys d'antiguitat. L'animal conserva el cervell complet, el cor, els vasos sanguinis i el sistema digestiu.

Aques animal ha estat extingut desde fa 11.000 anys. Un equip d'investigadors liderat per l'Acadèmia Russa de Ciències a Moscou ha trobat a Sibèria Oriental un d'aquests bisons literalment congelat en el temps. El descobriment s'ha publicat a la revista Journal of Vertebrate Paleontology.





Es tracta de la mòmia congelada més completa d'aquesta espècie coneguda fins al moment i tindria una edat de 9.300 anys. Va ser descoberta recentment a les terres baixes de Yana-Indigirka (Sibèria).
"La mòmia de bisó Yukagir és el tercer troballa d'aquest tipus al món, i és un dels dos exemplars adults que es mantenen preservats amb els òrgans interns en condicions de congelació" Aportava Olga Potapova; científica.

La mòmia té el cervell complet, el cor, els vasos sanguinis i l'aparell digestiu, encara que alguns òrgans s'han reduït de forma significativa amb el temps.

Tenia una anatomia relativament normal, sense causa evident de la mort. No obstant això, la manca de greix al voltant de l'abdomen de l'animal fa pensar als investigadors que va poder haver mort de fam.

Link original

1 comentari:

  1. Molt bona noticia, es un descubriment molt important per al mòn i la seva historia.

    ResponElimina