dimarts, 11 de novembre del 2014


Troben les restes d'uns nens de l'edat de gel a Alaska


Un equip d'investigadors de la Universitat d'Alaska, a Fairbanks, ha anunciat el descobriment a Upward Sun River, prop del riu Tanana, al centre d'aquest estat, de les restes de dos nens que van ser enterrats fa més de 11.000 anys. Segons l'antropòleg Ben Potter, de l'esmentada institució, que ha coordinat l'estudi, són els més antics trobats a Amèrica del Nord.
En un article publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences, Potter i els seus col·laboradors destaquen que les ofrenes i altres objectes trobats al costat dels petits aporten noves dades sobre els ritus funeraris i altres hàbits quotidians dels primers americans. Segons la seva opinió, això permetrà conèixer millor com estaven estructurades aquestes societats, el tracte que donaven als menors i els desafiaments que havien d'afrontar per sobreviure.

Els nens van ser sepultats just sota una llar, en el que va haver de ser una estructura residencial, cap a 9500 a. C. Al costat d'ells es van trobar puntes de pedra afilades i part dels seus suports d'asta, que estaven decorats amb diferents marques, la qual cosa podria convertir el conjunt en les armes compostes més antigues del nord del continent.

L'examen de la dentició i els ossos va permetre als científics determinar que un dels petits va morir abans de néixer i que l'altre va sobreviure unes setmanes després del part. A partir d'aquesta troballa i altres realitzats a la mateixa zona, com les despulles d'un altre nen de tres anys el cos va ser incinerat a la mateixa època sobre els d'ells, aquests experts han suggerit que la població havia d'estar manca de recursos. A més, l'aparició de restes de peixos, esquirols i marmotes indica que es tractava d'una comunitat de caçadors que portava cert temps assentada en aquest lloc

1 comentari:

  1. És interesant, saber quins eren els rites i costums dels nostres avantpassats

    ResponElimina