diumenge, 16 de novembre del 2014

L'estitardor, la nova estació de l'any

La paraula “estitardor” és la fusió entre l'estiu i la tardor, la qual ha sigut propagada per reds socials. El seu origen ve de les altres temperatures que hem patit en Octubre; encara que caldria dir que, generacions anteriors també ho han patit i aquesta situació no seria tan rara.

El temps estiuenc està guanyant-li la partida al tardoral durant la primera meitat de la tardor astronòmica. Científicament, es pot afirmar que tan la tardor com la primavera estan difuminant-se, perdent així definició i adquirint cada vegada tons més estiuencs. Es tracta d'un fenomen a escala global i no tan sols una observació en el nostre àmbit geogràfic, cosa que encaixa molt bé amb la fase càlida actual del planeta.

Per entrendre el perquè, s'haurien de fer algunes consideracions sobre la dinàmica atmosfèrica, però sobretot s'hauria de reparar considerant que cada vegada hi ha més calfament global. Els seues efectes són especialment acusats en les regions polars de l'Hemisferi Nord, on la pèrdua de gel és una realitat, el mateix que l'ascens que estan experimentant allí les temperatures.

Amb aquest nou escenari, a la massa d'aire fred d'origen àrtic o polar li comporta cada vegada més temps arribar a la suficient entitat per a desbordar cap al sud de forma impetuosa, doblegant a l'aire càlid subtropical. Així, aquest últim encontra més facilitats que antanys per a prolongar la seua estància en el nostre país durant més dies de la tardor.

Notícia original.
Notícies relacionades:
L'escalfament global ja no té solució.
L'escalfament global ja afecta l'Antàrtida.

Vídeos:

2 comentaris:

  1. Aquesta notícia és molt interesant, perque tots tindriem que prendre consciència sobre el que estem fent al nostre propi planeta. A més, pensem que el que estem contaminant ara no ens afectarà a nosaltres, sinò als nostres fills, però no és veritat. Tenim que adonar-nos-en de que ja no hem tingut tardor a causa del canvi climàtic, i açò és sols el comensament de l'autodestrucció que ens estem causant.
    Ací et dise el link d'un vídeo que parla sobre com afectara el canvi climàtic en els pròxims 35 anys.
    https://www.youtube.com/watch?v=fVafbMd8VHs

    ResponElimina
  2. Raquel, pense que has "comprimit" correctament la notícia original utilitzant només les parts més remarcables.Els videos són una molt bona ajuda per a assimilar fins a quin punt els actes dels èssers humans influeixen en la naturalessa.La noticía quasi bé ens apel·laria la qüestió: a què esperem per a canviar la situació actual? serà tard quan per fí decidim canviar les formes de desenvolupament?
    Hem resulta interessant.

    ResponElimina