dilluns, 17 de novembre del 2014

L’esser humà, l’animal més perillós.

   L’extinció massiva de la fauna no es ninguna novetat, han existit cinc extincions massives en els 600 milions d’anys en el que els animals han poblat la terra. Però la novetat, es aquesta la sexta extinció massiva és la que estem vivint nosaltres a la actualitat. Però el més nou de tot és que no està sent ocasionada per un meteorit, sinó per els éssers humans.
   Les últimes dades publicades a la revista Science , mostren com 322 espècies de vertebrats terrestres han desaparegut des de l’any 1500, i les que encara persisteixen han sofert una reducció del 25% en el nombre d’individus. En els invertebrats la reducció en la població es del 45%. Els mateixos científics han inventat un nou terme per a referir-se a aquest esdeveniment; la defaunació, semblant a la desforestació però per a referir-se a la fauna.
   El terme defaunització emfatitza en que el problema no sols es limita a l’extinció d’espècies, també abasta a la desaparició de poblacions locals i al nombre d’individus de cada població.“Aunque las extinciones tienen una gran importancia evolutiva”, explica Dirzo, “el declive del número de individuos en las poblaciones locales, y los cambios en la composición de especies de una comunidad, suelen causar un mayor impacto inmediato en la función de los ecosistemas”.
   Segons distintes estimacions, del 16% al 33% de totes les especies están en perill d’extinció de forma global. Existeixen casos extrems com els dels elefants espècies la qual s’ha reduit en un 28%.
 “El declive de estas especies animales afectará en cascada al funcionamiento de los ecosistemas”, assegura Dirzo y els seus companys, “y finalmente en el bienestar humano”.



Video relacionat



4 comentaris:

  1. Notícia interessant sense dubte. Cert és que l'ésser humà està "carregant-se" el món poc a poc, inclosos als animals i vegetals. Els enllaços son acertats i el video, encara que un tant llarg entra en la temàtica de la notícia. Molt bé.

    ResponElimina
  2. En la meua opinió, l'extinció massiva d'espècies animals és un fet terrible que hauria d'obtenir una major importància de la qual se li atorga, ja que si no es prenen mesures, tindrà unes conseqüències molt greus.

    Ací vos deixe un vídeo que he trobat sobre les causes i conseqüències d'aquest fet.

    http://www.europapress.es/ciencia/habitat-y-clima/noticia-ser-humano-propiciando-sexta-extincion-masiva-tierra-20140725100858.html

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Una notíca realment certa però a la vegada impactant per a toTs nosaltres. Tenim que reflexionar pel que fem i pel que farem. Per què o sinos acabarem amb els animals.

    ResponElimina