dimarts, 11 de novembre del 2014

La pluja d'estrelles de Matusalén dura més d'un mes

La pluja de les Tàurides de este any durarà més d'un mes (des del 19 d' octubre a l' 11 de desembre). Coincideix en part con dues pluges d' estrelles: els Oriònides i els Leònides, de manera que resultés fàcil observar als meteors durant les properes nits .

Segons la International Meteor Organization, el fenomen còsmic arribés al seu punt de major extensió als dies 4 i 5 de novembre .

Les partícules, provinents de la constel·lació de Taure, és caracteritzen per su brillantor i la llarga estela que deixen en el cel.

Sempre que s'evitin a els llums de la ciutat, caldrà tenir paciència: s'estima que nomès uns cinc meteors solquin el cel cada hora . La claredat de la lluna plena también dificulta su observació , com ha pasat en els pluges d'estrelles de l'estiu.



Tant els Tàurides del sud com els del nord són visibles des de tots 2 hemisferis. Els fragments procedeixen del cometa Encke, també conegut com 'estel d'anar a peu' per la seua avançada edat. Encke orbita al voltant del sol con 1 període aproximat de 3,3 anys.

Notícia original:

CienciaXplora

2 comentaris:

  1. Em pareix molt interessant, la plutja d'estrelles es una cosa molt bonica. Esta molt ben organitzada la noticia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies, jo intento fer-ho el millor possible. Si vols més notíces així no dudes en dir-meu.

      Elimina