diumenge, 16 de novembre del 2014

Insectes fa 480 milions d'anys

Segons una investigació realitzada per més de cent investigadors de 16 països, inclosos cinc experts de l'Organització per a la Recerca Industrial i Científica de la Mancomunitat d'Austràlia (CSIRO), els primers insectes van habitar la Terra fa uns 480 milions d’anys. A més, segons aquest estudi, els isectes van desenvolupar 80 milions d'anys després la seva habilitat de volar.

Liderada pel científic alemany Bernhard Misof i duda a terme mitjançant l’anàlisi de les seqüències d'ADN d'uns 140 exemplars i l'estudi de les relacions entre els principals grups d’insectes, a més de la comparació de dades obtingudes de fòssils, aquesta ivestigació confirma que els insectes van saber adaptar-se a les variacions diverses a què es va sotmetre la biodiversitat del planeta aconseguint així sobreviure, mentre que en altres éssers vius, com els dinosaures, va desencadenar extincions massives. 

Açò és degut a que els insectes s'adapten ràpidament als canvis ambientals. Segons indica el científic, els primers insectes probablement s'assemblaven als actuals peixets de plata (Lepisma Saccharina).

David Yeates, director de la Col·lecció Nacional Australiana de Insectes de CSIRO, afirma que els insectes es van originar al mateix temps que les primeres plantes terrestres, fa uns 480 milions d’anys. 

Segons va explicar, 400 milions d'anys els ancestres de les libèl·lules i les “cachipolles" van començar a desenvolupar ales, la qual cosa els va donar la possibilitat de volar llargues distàncies. Així, Les antigues libèl·lules desenvolupar ales d’una extensió d'uns 70 centímetres, a més d'unes fortes mandíbules.  Aquesta transformació, que va ocórrer quan les plantes terrestres van començar a adquirir cada vegada més alçada, cosa que va demostrar la capacitat dels insectes d'adaptar-se ràpidament als canvis ambientals.


Notícies relacionades: 






1 comentari:

  1. El perquè de comentar aquesta notícia és degut a que resulta impactant veure la quantitat de milions d'anys que han passat desde que van començar a existir els insectes i que a hores d'ara no és que continuen haguent- ne, sino que hi han moltíssims.

    ResponElimina