dimarts, 11 de novembre del 2014

Identificat el procés pel qual la pell es neteja de cèl·lules pretumorals

La pell no és només el major òrgan del nostre cos. També és el més exposat a agressions. Un treball liderat per Alberto Gandarillas, de l'Institut d'Investigació Marqués de Valdecilla (IDIVAL, Santander) , ha determinat el paper del gen p53 en aquest procés, la qual cosa apunta que la seua activació podria servir per a previndre alguns càncers.

El seu treball comença per crear una pell a partir de cèl·lules mare primaries, i sobre elles, actuar perquè presenten lesions precanceroses. A aquest gen se l'anomena "el guardià del genoma" perquè se sap que té un paper clau a corregir els errors, les mutacions, que apareixen en les nostres cèl·lules. El seu inactivació en la pell no és prou perquè una persona desenrotlle un càncer perquè necessita altres factors.

En aquest cas, els científics han estudiat un càncer de pell, l'escatós. Es el segon en freqüència entre las neoplàsies dermatològiques encara que sol estar mal registrat. El que ells han fet ha sigut provocar la lesió genètica concreta, i han vist com s'avançava la descamació, el pelat de la pell. Però, a més, el càncer de pell no és l'únic escatós. També són d'aquest tipus alguns de pulmó i altres de cap i coll, que solen ser agressius. En estos casos l'agent desencadenant no és el sol, sinó el tabac i l'alcohol, afirma l'investigador. Per això ells també podrien beneficiar-se dels avanços que s'aconseguisquen.

Noticia original

Noticia relacionada


2 comentaris:

  1. Que noticia tant interessant! Et done l'enhorabona Marta, bon treball.

    ResponElimina
  2. MI CURA DE HERPES CON MEDICINA HERBARIA NATURAL CONFIRMA NEGATIVO
    Esto es realmente serio, quién creerá que una medicina herbal puede curar cuatro años VIRUS DE HERPES en mi cuerpo, nunca creo que esto funcione. He gastado mucho cuando recibo medicamentos del hospital para mantenerme saludable, lo que era esperando es la muerte porque estaba en la ruina, un día me cuesta hablar de este gran hombre, llamado DOCTOR MOHAMMED, que conoce bien la cura de HERPES, VIH y CÁNCER, decidí enviarle un correo electrónico, sin saberlo, que este será el final de HERPES VIRUS en mi cuerpo, me preparó la medicina a base de hierbas y me la envió a través del servicio de mensajería de DHL a mi país, y me dio instrucciones sobre cómo tomar la medicina herbal, en el proceso de tomar la medicina herbal comencé a tener una sensación extraña y mi cuerpo carga para mejor y los síntomas me abandonaron, al final de la semana 3, después de completar la medicina a base de hierbas fui al hospital para un chequeo, sorprendentemente después de la prueba el médico me confirmó Herpes negativo, yo pensé que era una broma, iw en otro hospital, sigue teniendo el mismo resultado negativo, entonces le dije al médico de Herbal acerca de mi amigo que también era herpes positivo, le envió a mi amigo otra medicina herbal después del tratamiento que también confirmó que era negativa. También tiene la medicina herbal para curar el cáncer, el als, el vih y muchos más virus y enfermedades. por favor quiero que cada uno con este virus sea libre, es por eso que estoy dejando caer su dirección de correo electrónico, herbalcure12@gmail.com y su contacto WHATSAPP +2349036036397 le envío un correo electrónico que él es un gran hombre. el gobierno también está interesado en este DR, gracias por salvarme la vida, y prometo que siempre testificaré por su buen trabajo y también por él.

    ResponElimina