dimecres, 12 de novembre del 2014

El canvi climàtic influeix en la coloració dels insectes


El Vell Continent, cada vegada és més difícil veure papallones i libèl·lules de colors foscos. De fet, aquests insectes estan sent desplaçats per altres de tons més clars, capaços de tractar millor amb els efectes del canvi climàtic.
Aquesta és la conclusió a què ha arribat un equip d'investigadors de les universitats de Copenhaguen i Universitat de Marburg que han observat com les espècies que llueixen una coloració més intensa s'estan movent cap al nord ia regions més fredes, com els Alps i els Balcans, al mateix temps que Europa es torna més càlida.
Segons indiquen en un assaig publicat a Nature Communications un bon nombre de libèl·lules característiques de la Mediterrània, com la escarlata ja pot trobar-se a Alemanya. De fet, aquesta última ha estat vista a Anglaterra per primera vegada en els últims 50 anys.
El color d'aquests animals està íntimament relacionat amb la manera en que absorbeixen energia de sol i juga un paper clau en la regulació de la temperatura corporal del seu organisme.
Precisament, els de colors més clars es beneficien de que aquests permeten reflectir la llum Al Vell Continent, cada vegada és més difícil veure papallones i libèl·lules de colors foscos. De fet, aquests insectes estan sent desplaçats per altres de tons més clars, capaços de tractar millor amb els efectes del canvi climàtic.

Notícia

Notícia 2

Video

1 comentari:

  1. Em sembla una notícia bastant ben explicada i detallada, i m'ha agradat molt ja que a mi tot tipus d'informació d'insectes m'agrada. Enhorabona.

    ResponElimina