dimecres, 12 de novembre del 2014

Com controlar els gens amb els teus pensaments

Com controlar els gens amb els teus pensaments

Els científics han desarrollat un nou mètode de regulació gènica que permet crear ones cerebrals específiques per a controlar la conversió de gens en proteínes (el que es coneix com expressió de gens).


Transmissió inalàmbrica del implant
El nou sistema, recientment publicat en la revista Nature Communications,utilitza un auricular EEG. Les ones cerebrales grabades s'analitzen i transmeten de forma inalàmbrica vía bluetooth a un controlador, que a la vegada ‘controla’ un generador de camp  electromagnètic.
Aquest activa un implant que incorpora una làmpada LED que, a la vegada, emet llum en el rang del infrarroig cap a un cultiu amb cèlules modificades genèticament. L'incidència de la llum fa que les cèlulas començen a produïr la proteína desitjada.


 Controlar els gens d'aquesta manera es completament nou  únic donada
la seva simplicitat la llum brilla en una proteína sensible a la llum modificada dins de les cèlules amb gens modificats i desencadena una cascada de senyals artificials, qual cosa  provoca la producció
 de SEAP.Gens sensibles a la llum

La llum del infrarroig propera utilitzada no es perjudicial per a las cèlules humanes, ja que pot penetrar profundament en el teixit i permet la funció de l'implant per a que siga rastrejat visualment. El sistema funciona de manera eficaç i efectiva en el cultiu celular humà i el sistema humà-ratolí.
S'espera que un implant d'aquest tipus puga algun dia ajudar a combatre enfermetats neurològiques, mitjançant la detecció de las ones cerebrals específiques en una etapa propera i la activació i control de determinats agents en el implant exactament en el moment adequat.

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix molt interesant ja que aporta informació molt detallada, encara que alhora de la presentacio li a fallat un poc. Em pareix molt intrigant que pugen controlar els fens dels teus pensaments.

    ResponElimina