dilluns, 17 de novembre del 2014

CAFÈ CONVERTIT EN BIOCOMBUSTIBLE



El Centro de Tecnologías Químicas Sostenibles de la Universitat de Bath ha impulsat un estudi que estableix una possible utilitat en els residus mòlts de café per obtenir biodièsel. La idea descrita per un equip d'investigadors en la revista ACS Journal Energy & Fuels, és remullar aquest producte en un solvent orgànic abans de realitzar la transesterificació.

Aquests experts apunten que amb aquest mètode és possible aconseguir un compost una mica oliós molt similar a les plantes cultivades per aconseguir aquest compost. Aquest nou sistema, una deixalla d'un cultiu que ja s'ha utilitzat amb altre fi, per la qual cosa té un major avantatge.

Encara que el combustible que es genera representa una xicoteta part en el mix energètic, els científics pensen que seria molt fàcil a xicoteta escala. De fet, estimen que una xicoteta cafeteria produeix uns 10 kg d'aquests residus mencionats anteriorment, a partir dels quals és possible generar dos litres de biodièsel.

Notícia original


Notícies relacionades
Biodièsel a partir de residus de café
Combustible fet de residus de café
Obtenen biocombustible a partir dels residus de cafñe

Vídeo:


2 comentaris:

  1. Anna,baix el meu punt de vista has fet una bona elecció de notícia, degut principalment a que és d'actualitat. Ben desarrollada i sobretot documentada.Les imatges audiovisuals la completen notablement. Tan sols hi veuria un problema, aquest tema ha produit diverses crítiques ja que l'utilització d'aliments com combustibles no està ben vista per tots , per la falta d'aliment a molts paisos.Però com que no considere el café com un aliment fundamental per l'alimentació humana aquesta notícia, baix el meu punt de vista ,es un gran avanç .

    ResponElimina
  2. Valls, m'ha paregut molt interessant la notícia perquè a mi personalment, no se m'ocorreria per a res pensar en un café convertit en biocombustible. Enhorabona per la notícia.

    ResponElimina