diumenge, 10 de novembre del 2013

Tot el que es deu saber sobre infeccións d'orina en nens

Encara que són més freqüents en edats adultes, les infeccions d’orina també hem de tindre-les en compte a la infància. A partir dels sis mesos d’edat, els casos d’infecció d’orina en noies s’incrementa notablement respecte als casos en nois: fins a un 5% de les noies en edat escolar patiran una infecció.

Hi ha dos tipus d’infeccions d’orina, els símptomes de les quals varien amb l’edat: per una part està la cistitis, que sols afecta a la bufeta, i per altra part està la pielonefritis aguda, que pot afectar fins i tot al ronyó. Els símptomes més comuns de la cistitis són dolor mentre s’orina, restes de sang en l’orina i necessitat permanent d’anar al bany, entre d’altres; en canvi, la pielonefritis aguda té símptomes com febre elevada, calfreds, vòmits i inclús rebuig als aliments.


El doctor Pedro Tormo, portaveu de l’Observatori Nacional de Incontinència (ONI), destaca tres signes que ens indiquen infecció d’orina: dolor mentre s’orina, que la orina tinga un color diferent al normal i que, l’individu que pateixi la infecció, es palpe la zona genital. Tormo també diu que aquesta malaltia també pot tindre signes de nerviosisme.

El diagnòstic més definitiu, segons els facultatius, sols es pot realizar amb un anàlisi d’orina recollit de forma correcta. Però Esmeralda Núñez, secretaria científica de la Societat Espanyola d’ Infectologia Pediàtrica (SEIP) diu que també es pot obtenir bons resultats mitjançant exàmens amb microscopi o tires reactives, que ens aproparan al diagnòstic definitiu i a la necessitat d’iniciar un tractament.


Noticia original 


Noticies relacionades

-“El meu fill es masturba. Què faig?” 

-“El drama de les noies mares”


Vídeo relacionat


1 comentari:

  1. Trobe aquesta notícia molt interessant ja que tracta una infermetat que no sols afecta als adults, sino que també als nens i nenes ja des de ben petits i sempre és important ser un poc més conéixedor d'infermetats tan comunes com aquesta.
    El següent link és una pàgina web que ens parla sobre què és una infecció d'orina, causes, prevenció, tractaments, símptomes... Tmabé molt interessant! http://umm.edu/Health/Medical/SpanishEncy/Articles/Infeccion-urinaria-en-ninos

    ResponElimina