dilluns, 11 de novembre del 2013

Els antecessors d' alguns rèptils


Unes restes fòssils descobertes a Vellberg, amb una semblança a rèptil, Alemanya, són els més antics de la seva classe descoberts fins ara. Les restes, han aportat la primera evidència directa que els ancestres de rèptils, estaven vius durant el període Triàsic Mitjà, fa uns de 240 milions d'anys. El tuátara té un aspecte similar al d'un llangardaix i és l'únic supervivent actual d'un grup que en l'època dels dinosaures va estar distribuït per tot arreu del món . El tuátara ja només viu a 35 illes al voltant de Nova Zelanda , i es tracta d'un animal amb algunes característiques molt estranyes. El tuátara s'alimenta d'escarabats , aranyes , grills, i , de tant en tant , algun ocell marí . L'equip internacional de Marc Jones , de l' University College de Londres al Regne Unit , que va determinar l'antiguitat de les noves mandíbules fòssils , ha obtingut evidències que els lepidosaurios aparèixer per primera vegada després de l'extinció massiva del final del Permià , un període en què la fauna començar a recuperar-se i prosperar en el clima imperant , més humit que abans . El Triàsic Mitjà representa una època en què el món s'havia recuperat de l'extinció massiva de finals del Permià però que encara no estava dominat pels dinosaures . 

Les dents petites i les mandíbules lleugeres suggereixen que l'animal extint caçava petits insectes . Els nous fòssils tenen una relació evolutiva més estreta amb el tuátara .
Els espècimens van ser recol•lectats i inicialment identificats pel professor Rainer Schoch del Museu Estatal d'Història Natural de Stuttgart a Alemanya .[Img #16528]
En la investigació també han treballat Cajsa Lisa Anderson de la Universitat de Göteborg a Suècia , i Susan Evans, també de l'University College de Londres .





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada