dissabte, 23 de novembre del 2013

Els experts creuen que el canvi climàtic es va iniciar en 1960

Un dels arguments principals per a qüestionar que l’activitat humana influeix en el clima del planeta és l’augment de CO2 i la disminucio en la taxa d’increment de la temperatura global registrada des de finals dels anys 90.
Però, es tot el contrari. Gran part de la disminució en el ritme de calfament és gràcies a la intervenció dels humans amb el sistema climàtic.

La investigacío la varen realizar alumnes del CCA i UNAM. El que deien era que en l’anàlisi que s’ha fet s’han utilitzat dades observades de temperatura i forçament radioactiu.



Segons Francisco Estrada Porrúa, la major part del canvi climàtic global és d’origen antropogènic.
Els resultats mostren que les temperatures global i hemisfèriques compartixen un mateixa tendència de llarg termini.
Segons l’estudi realitzat, el calfament global es va inicial sobre l’any 1960, impulsat pel ràpid creixement en les emisions de gasos d’efecte hivernacle.

El refredament ocorregut entre 1940 i 1970 ha sigut comunament explicat com el resultat de variabilitat natural del clima i l'efecte dels aerosols atmosfèrics antropogènics, resultants de la recuperació de l'activitat industrial a Europa després de la Segona Guerra Mundial.

Els investigadors van dir que sense aquestes reduccions en les emissions de CO2, l’efecte dels aerosols atmosfèrics haguera sigut compensat pel forçament radioactiu del gasos d’efecte hivernacle i probablement el període de refredament haguera sigut difícilment detectable. L'estudi de la dècada dels 90 ha sigut un argument dels escèptics de la ciència del canvi climàtic per a qüestionar l'impacte que l'activitat humana ha tingut en el sistema clima.
Al contrari, la nostra anàlisi indica que, en gran manera, la disminució de la taxa de calfament ha sigut causada per accions humanes.

Estes dos mesures van produir una reducció en el forçament radioactiu i, en conseqüència, per a l'any 2010 la temperatura global va ser d'al voltant de 0.1ºC menor de què s'haguera registrat sense elles.

Desafortunadament, la reducció en la taxa de calfament podria ser breu. Mentre que no es compte amb un acord internacional que limite les emissions de CO2, el planeta continuarà calfant-se i metes com ara limitar l'increment en la temperatura global a menys de 2ºC seran únicament bons desitjos.


Notícies relacionades:



Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada