dimecres, 6 de novembre del 2013

L'ADN dels tumors pulmonars prediuen l'agressivitat que tindrà.

Molta gent d’avui en dia està afectada per els tumors. Hi ha molts tipus de tumors i a diferents parts del cos, però un dels tumors que més persones al món tenen és el tumor pulmonar. Aquest es un conjunt de malalties resultants del creixement de cèl•lules malignes al teixit pulmonar, i es una de les principals causes de mort .
Un estudi, encapçalat per Manel Esteller, director del Programa de Epigenètica i Biologia del Càncer del Institut de Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (Idibell), ha fet diverses proves que diagnostiquen que el anàlisis de l’ADN dels càncers pulmonars de xicoteta grandària, prediuen l’agressivitat que van a tenir aquests tumors, i a partir de ací poder adequar els tractaments .
Aquest fet no sols indica la rapidesa que pot progressar aquest tumor, la grandària que podrà tindre si no actuen d’immediat, sinó que també a l’hora de dur endavant un tractament, ja que cada tumor a cada persona li pot afectar de distinta manera i això fa que el tractament no siga igual.
Es sap que un de cada tres tumors xicotets tornarà a aparèixer i açò podrà produir la mort de l’individu, també es sap que els tumors progressen molt ràpidament i per a poder tractar-ho es millor si els tumors encara no s’han desenvolupat molt,  però gràcies a aquest descobriment ja poden saber com actuarà cada tumor i açò farà que hi hagen menys morts al món.
Una de les principals causes del càncer de pulmó es el tabac. El fum del tabac té una elevada concentració de carcinògens, que van a parar directament a l’aire i es inhalat per les persones. Hem de cuidar la nostra vida i no exposar-la a coses que ens poden perjudicar.
Notícia original
Notícies relacionades:
-Què és un tumor pulmonar, causes, simptomes.
-Prevenir el tumor pulmonar.
Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada