dissabte, 23 de novembre del 2013

L'activitat volcànica forma una petita illa al sud del Japó

El pasat dijous dia 21 de Novembre al sud de Tòquio la forta activitat volcànica registrada al Pacífic ha originat una  nova illa a aquest Oceà.  


És tracta d'una illa de poc  més de 200 metres que la podem trobar allunyada de l'illa del Japó ; però molt prop de la ja existent illa de Nishinoshima que aparegué también causa d'aquesta  zona volcánica .

L'illa va aparèixer sota una columna d'uns 600 metres de fum blanc que és pot observar per les  fotografies fetes per als serveis de guardacostes japonesos. En els fotografies s'observa que aquesta  fumada blanca va desaparegent poc a poc a causa de l’aparicio del núvol de cendra originat per les  fortes i potents explosions  que tenen lloc al interiors  majoritariamnet de cendra.


Ha estat un fet  important per als japonesos perquè desde el 1970 més o menys  no és produïa cap erupció al costat de l'illa de Nishinoshima que havia estat sotmesas 1973 a una ampliació de territorio causada  una vegada  més per la forta  activitat que és registra a aquesta  zona de l'Oceà.

L'Agència Meteorològica del Japó ha adoptat mesures per estar atents a quasevol  nova erupcio de roques que puguin produir destrosses , per això ha instal • lat navegacions al voltant per intentar controlar aquest procés que durants uns  dies continuarà actiu.

NOTICIA ORIGINAL: l

ALTRES NOTICIES :
Latercera.com 

Excelsior

VIDEO


1 comentari:

  1. Comente aquesta notícia per l'impacte que m'ha causat el naixement d'aquesta illa. És curiós que des de fa ja molts anys no es creara cap altra illa prop de la de Nishinoshima.

    ResponElimina