dimecres, 13 de novembre del 2013

LES PEGELLIDES TRANSEXUALS

Ha estat comprovat ,després de més de sis anys d’estudi, per un equip d’investigació del Museu Nacional de Ciències Naturals, que les pegellides, una espècie de mol•lusc, canvia de sexe per a reforçar la seua supervivència. Aquest és un mecanisme que permet seguir assegurant l’existència de la espècie, ja que equilibra la densitat entre mascles i femelles.
Els investigadors ho van comprovar a partir d’una porció de teixit reproductor, a través d’uns xicoteta biòpsia, per a observar si hi havia ovòcits o esperma. A l’any següent (les pegellides es reprodueixen només una vegada a l’any) tornaven a repetir el procés.
Els investigadors asseguren que per a ells era molt important conèixer tots els paràmetres de procreació de les pegellides, ja que era necessari reproduir pegellides en captivitat perquè estaven desapareixen. També asseguraven que des de temps del Paleolític i en el Neolític ja hi havia una captura abundant d’aquesta espècie per al seu consum.
En aquests moments al sud de Espanya sols es conserven uns 2.000 exemplars, pocs per als quilòmetres de costa que tinguem; al nord d’África hi ha un població important de pagellides, sobretot, a les illes Chafarinas on viuen fins 50.000 d’elles.

Notícia original

Notícies relacionades:

- Existeixen animals que canvien de sexe?
- Per a saber un poc més sobre les pegellides.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada