diumenge, 24 de novembre del 2013


Neutrins captats a l'Antartida



Científics descobreixen neutrins d’energia (partícules viatgeres intergalactiques) mai vists al pol sud , per a fer-ho gastaren un taladre que penetren 1,5 milles de la superfície de l’antàrtida , la qual pot tindre fins 4 km d’espessor.
Els neutrins són particúles subatòmiques que poden traspassar la matèria com fantasmes , ho fan gràcies a que careixen de càrrega elèctrica ,  fet pel qual no son atragudes per les forces electromagnètiques d’altres cossos com ocurrix amb electrons i protons.

Aquestesparticules procedeixen de les reaccions nuclears  de les estrelles , el sol per exemple projecta la majoria de neutrins que arriben a la terra .

El detector de neutrins detecta una ona quan aquestes partícules superen la velocitat de la llum , i aquesta es manifesta formant un flash blavenc , i pot ser vist utilitzant uns detectors molt sensibles.

És interessant el llarg recorregut que han tingut que fer aquestes partícules fins arribar al gel dels pols.
Aquestes partícules viatjen mes ràpidament que la llum quan viatja per la matèria , però menys quan viatja a través del ‘buit’

Noticia original

Noticia relacionada

Vídeo


1 comentari:

  1. Que interesant la noticia! Mai havia sentit parlar d'aixó i, deveres, m'ha paregut molt interesant. El ques es pot arribar a fer...

    ResponElimina