dilluns, 11 de novembre del 2013

Tres nous fòssils amplien la col.lecció de la Cova Negra (Xàtiva)


Durant la campanya d’excavacions arqueològiques del passat mes d’octubre, dirigida per el catedràtic de Prehistòria de la Universitat de València, Valentín Villaverde, s’han descobert tres nous fòssils de neandertals en el jaciment del Paleolític mitjà de la Cova Negra de Xàtiva, aquestos son: un fragment de parietal d’un individu adult, un fragment cranial infantil i un premolar infantil.
No se sap la cronologia exacta, encara que, estan relacionats amb altres fòssils trobats en excavacions anteriors, com la dels anys 50 del passat segle i en campanyes dels anys 80.

Villaverde, ha senyalat que els dos fòssils cranials presenten marques en la cara externa; aquest fet podria ser per el arrossegament d’un animal o, com que segurament aquestes marques van ser realitzades amb algun instrument tallant, lo que podria estar relacionat amb la manipulació del crani, ja siga per canibalisme o amb fins rituals.

Aquestes tres noves peces constitueixen un descobriment molt important per al coneixement de les característiques de les poblacions nerdentals de l’Europa meridional, ja que els fragments cranials, tot i que presenten les marques que em explicat anteriorment, es conserven en un magnífic estat de conservació.

Villaverde assegura també que el material fòssil de la Cova Negra  configura una de les col • leccions més riques de restes humans neandertals de la península ibèrica, amb 25 peces, i que presenta com a peculiaritat l'elevat nombre de restes infantils documentats. A més, és un dels jaciments més destacats d’Europa i Orient.

Noticia Original
Noticies relacionades

Vídeo
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada