diumenge, 10 de novembre del 2013

Supertifó Haiyan

Haiyan, el tifó més potent de l'any, ha deixat un rastre de devastació al seu pas per la regió central de Filipines, on han estimat que han mort més de 10.000 persones.

A més de les morts provocades per la caiguda d'objectes a causa del fort vent , amb ratxes superiors als 300 quilòmetres per hora, una pujada de la marea i el fort onatge, similar a un tsunami, sembla haver estat la causant de la majoria de defuncions.

No hi ha electricitat, ni hi ha aigua potable, ni menjar ni res i la gent està desesperada . A més, el president, s'ha quedat  "sense paraules " en conèixer l'abast de la tragèdia. El registre l’ha convertir en el tifó més potent en el que va de l'any, comparable amb un huracà de categoria quatre d'una escala de cinc .

Les autoritats estan tenint dificultats per compatibilitzar els cadàvers i els danys produïts després que nombroses línies de comunicació hagen acabat destrossades, a part hi ha un gran nombre de desapareguts, a causa d'això estimen que hauran més morts per no poder refugiar a la gent. També la gent està aprofitant les destrosses per saquejar les ciutats.

Després d'arrasar el centre i sud de les Filipines, Haiyan es troba al Mar del Sud de Xina en direcció a Vietnam, on està previst arribe, mentre que les autoritats locals ja han iniciat l'evacuació d'unes 600.000 persones.



NOTICIA ORIGINAL

Noticia relacionada




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada