dilluns, 11 de novembre del 2013

La fi de la vida a la Terra



El Sol acabarà amb la vida terrestre dins de 2.800 milions d'anys , quan el nostre planeta sigui massa calent fins i tot per als microbis més resistents.

Segons l'estudi d'un equip d'investigadors dirigit pel astrobiòleg Jack O'Malley - James de la Universitat St Andrews d'Escòcia , dins de 5.000 milions d'anys el Sol esgotarà el seu combustible nuclear i es convertirà en un 'gegant vermell' : s’inflarà tant que engolirà fins i tot al nostre planeta.

Però abans , dins 1.000-2.000 milions d'anys , la superfície de la Terra començarà a escalfar-se i els oceans a bullir. Aleshores quedaran els microbis, que desapareixeran després  1.000 milions d'anys més tard , quan el planeta s'escalfi a més de 140 º C , llindar en què l'ADN es trenca .

El pronòstic dels investigadors , mostra que el vapor d' aigua resultant de les altes temperatures provocarà un constant flux de CO2. Les plantes seran les primeres en desaparèixer quan no puguin resistir als alts nivells d'emissió de CO2 . Amb elles , també ho faran els animals que en depenen d’elles com a font d'aliment i oxigen .
Els investigadors esperen que aquest estudi impulsi una recerca més raonable de vida fora de la Terra.



Video relacionat


                               

1 comentari:

  1. He vist aquest títol i m'ha impactat. Sembla irònic que puga ser cert, després de tantes pel·lícules sobre la fi del món i tants comentaris absurds...qui sap si al final serà veritat. Independentment d'açò, el text em pareix correcte, dóna una informació detallada i interessant. Ha estat entretingut llegir-lo simplement per assabentar-me sobre aquest tema el qual desconeixia.

    ResponElimina