diumenge, 3 de novembre del 2013

El llac de la mort

El Natron és un dels llacs més inhòspits de la Terra. Situat a Tanzània, prop de la frontera amb Kenya (Àfrica Central), aquest llac té una extensió d'uns 800 quilòmetres quadrats i les seves aigües tenen un color roig degut a la proliferació d’una varietat d'alga que és capaç de viure en aquestes condicions . 

El llac rep el nom de Natron a causa d’un compost natural format principalment per carbonat de sodi  i bicarbonat de sodi que , junt amb la cendra volcànica acumulada al Gran Vall del Rift , doten a aquest entorn d'una singular característica : els animals que es submergeixen en l'aigua, principalment ocells, moren i i es fosilicen en forma d'estàtua de sal, degut a la toxicitat.



A més, factors com  l'alta salinitat de les seves aigües , la seva temperatura , que ronda els 60 graus centígrads, i l'alcalinitat del seu pH (entre 9 i 10,5 quan les condicions de vida a què estem acostumats no supera els 6) fan que el llac Natron siga un dels ecosistemes més extrems del Planeta.

La vida es limita a alguns tipus de microorganismes, a una varietat d’alga adaptada per sobreviure a aquestes dures condicions d'alcalinitat, i a unes colònies de flamencs que són capaços de filtrar l'aigua amb els seus pics per tal d’alimentar-se d'aquesta manera de les algues.


Per a la resta dels animals, fins i tot pels propis flamencs, viure al llac Natron és córrer el risc de passar a la història en forma d’estàtua de sal. 


-Informe a la web "Gizmodo"

3 comentaris:

  1. Les propietats que presenta aquest llac són gaire asombroses, mira si és curiós que els antics egípcis utilitzaben aquesta combinació d'elements a l'hora d'embalsamar.
    Però la curiositat que tinc és com s'ha pogut formar un medi amb aquestes característiques, ja que no és propi de la natura.

    ResponElimina
  2. El fet d'haver escollit aquesta notícia es per l'imapacte que m'ha causat el vore el que els passa als animals que es submergeixen en l'aigua.
    Ademés també és curios que sols un tipus de algües puga adaptar-se a viure en aquestes aigües.

    ResponElimina
  3. Hi ha que dir que aquesta noticia m'ha impactat molt, el titol m'ha deixat amb molta curiositat ya que jo descineixia la existència d'aquest llac. És increíble que un llac puga tenir aquests element que poden matar a quasi tot èsser viu.
    M'he interessat molt per aquest tema sobre fenomens extranys, que es veuen poques voltes al medi, i he buscat llocs on no siga natural veurer eixos casos:
    - La porta al infern: es troba en mig del desert de Karakum.
    - El Grand Prismatic Spring: parque Nacional Wyoming, EEUU.
    - Depresió de Danakil: en un desert d' Etiopía.
    - El lago Rosa.
    I molt mes que podreu trobar aquesta pàgina: http://noticias.terra.com.ar/sociedad/los-10-paisajes-mas-extranos-e-increibles-del-planeta-tierra,56363852b39a1410VgnVCM10000098cceb0aRCRD.html

    ResponElimina