diumenge, 10 de novembre del 2013

El gas de les vaques pot alimentar el motor d'un cotxe


Tècnics de l’INTA d’Argentina han demostrat la possibilitat de capturar les emissions dels gasos dels bovins i utilitzar-los com a substituts energètics.
Es preveu que d'ací una trentena d’anys, les reserves de petroli disminuisquen. En aquest moment, aquest aprofitament dels gasos serà el mes eficaç; ja que, el biometà comprimit, pot utilitzar-se com a generador d’energia calòrica, lumínica i motriu.
A més d’aquest, un dels altres avantatges és la disminució de quantitat de GEH que alliberen les vaques a l’atmòsfera.
Els investigadors compararen la funcionalitat d’un boví amb la d’un biodigestor, arribant així a la conclusió, que la del boví és més eficaç, encara que els dos tenen una fermentación sense oxigen i a més produïxen metà i dióxid de carboni en proporcions diferents.
Per a dur a terme aquest procés, han utilitzar una sèrie de tubs, els quals están comunicat amb línterior del rumen de la vaca i així poder omplir una bossa de plàstic que s’ubica al llom de l’animal.



NOTICIA ORIGINAL
Noticies relacionades:
-Equador va anunciar la creació d'un sistema per a exportar energia elèctrica a través de la Serralada dels Andes
-Revertir baixa fertilitat en vaques, un problema per als productors

2 comentaris:

  1. Aquesta noticia em sembla interessant i divertida ja que a partir de gasos que desprenen les vaques, el podem aprofitar per a fabricar energia i també una manera de reduir aquests gasos que s'emeteixen a l'atmosfera ,contribuint el augment de l'efecte hivernacle.
    A partir d'aquesta noticia pense que els humans tindriem que intentar veurer alguna alternativa de produir energia a partir d'altres mètodes , aquest exposat per exemple , ja que esgotarem els recursos ràpidament , i augmentarem també el que anomenem efecte hivernacle.

    ResponElimina
  2. muchas gracias aficcion chete pa vosotros !!!
    Siuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    ResponElimina