diumenge, 10 de novembre del 2013

morrut vermell

El morrut vermell és una espècie invasora provinent de Egipte, ací es va introduir per importar de Egipte i el nord d’Àfrica  palmeres infectades, i aquest insecte ha anant expandint-se per tot el país Valencia.
Aquest coleòpter ataca a les palmeres cocoters, datileres, canàries introduint-se en la part don naixen les fulles xuclant un líquid molt dolç i depositant els ous , poden arribar a posar uns 300-500 de forma aïllada, aquestes larves al nàixer es mengen el interior de la palmera fent cavitats on conclouran el seu cicle fent-se pupa i finalment l’escarabat, que durarà uns 45-90 dies. Hi ha depredador naturals a Espanya és un au insectívora anomenada Gaig roig  que esta en amenaça per l’abús de insecticides als horts, llavors aquest es un greu problema.
La universitat de Alacant ha trobat una solució sense cap tipus de químic, a partir d’un fong que s’anomena Beauveria bassiana aquest fong naix a qualsevol sòl del món, el sistema consisteix en ficar aquest fong en la part verda de la palmera i al introduir-se el morrut acaba impregnat i acaba morint-se, les avantatges d’aquest sistema és que el fong es contagiós entre ells, però innocu per a la resta d’insectes i animals. En conclusió hi ha que cooperar juntament per a eradicar aquesta espècie.



noticia pricipal
noticia secundaria

2 comentaris:

  1. Aquest és un tema a tenir molt en compte, encara que la majoria de gent no s'adona, és un problema seriós que ens afecta moltíssim. La capacitat de propagació que tenen aquests insectes és increïble i de moment, com bé has comentat, no han trobat un enemic per a combatre'l. Esperem que siga un altre cas d’invasió però amb final diferent, que el supervivent siga la palmera.

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord amb tu, aquest insecte ha causat un nombre preocupant de palmeres fetes malbé al nostre terreny, de fet a ma casa també les palmeres van ser infectades pel morrut vermell, però, per sort, mon pare va aconseguir erradicar a aquestos inquilins amb injeccions d'aquest fong tan palmeres ja infectades com en sanes.
    La utilització del fong Beaveuria bassiana, fong que creix de forma natural en els sòls de tot el món, es utilitzat com a insecticida de distints insectes com són el protagonista de la teua notícia, les erugues, els tèrmits, les mosques blanques , els àfids, els escarabats o els tisanópters. I persupost que poden lluitar contra el morrut!

    ResponElimina