dissabte, 23 de novembre del 2013

Augment del nivell del mar al Carib

Tota la República Dominicana es troba cada vegada més afectada pel canvi climàtic, perquè aquest està produint un augment en el nivell del mar. Fet que en el temps donaria lloc a un descens notable del rendiment del turisme al país.  Un estudi del Banc Mundial  ha afirmat que si el ritme actual de pujada de l’aigua del mar continua en ascens , Santo Domingo serà una de les cinc ciutats més afectades del món pel canvi climàtic al 2050.
A més a més també hi ha que dir que aquesta zona és molt vulnerable a patir certs riscs , entre els quals està el risc de patir fortes inundacions que deixen a moltes persones sense una vivenda entre els més pobres. Aquesta vulnerabilitat augmenta amb el canvi climàtic i l’exposició de població també s’incrementa perquè cada dia visquem en un món més capitalista,per tant la pobresa augmenta.
El govern no pareix fer-se’n massa càrrec,aquests tenen que estar previnguts per a tot possible desastre,en el cas de les inundacions;prendre mesures no estructurals com prohibir l’edificació en zones vulnerables,tindre plans d’emergència...
Un altre greu problema és l’erosió costanera. Aquesta pot produir greus danys en el desenvolupament del turisme ja que quasi totes les ciutats han estat construïdes a la vora del mar. Aquesta erosió que ja amenaça a moltes ciutats del país es deguda al augment del nivell del mar.
Finalment , el Carib s’enfronta a la salinització de l'aigua dolça .Aquest fenomen es produirà si realment continua augmentant el nivell del mar i l’aigua salada aconsegueix penetrar-hi a les fonts d’aigua dolça. Aleshores el país s’enfrontaria a la possibilitat d'haver de finançar costosos processos de dessalinització .
Tots aquests fenòmens es produiran per l’augment del nivell del mar que al mateix torn , ens veurem afectats de la pitjor manera al canvi climàtic.

Noticia original

Noticies relacionades:

- Gestos casolans a favor del clima 

- La salinització dels rius, un problema mediambiental i econòmic a tot el món

Video

1 comentari:

  1. Pareix mentida, que desprès de llegir tots els problemes que ens pot suposar el canvi climàtic, encara hi ha gent que passa d'aquest tema. No sols seria el augment del nivell del mar, és els problemes que aquest suposa, i mil coses més que ens portaran a un final avançat de la Terra. Som els principals culpables i deuriem ser també els iniciadors del combat cap a aquest problema. El temps passa i no ens adonem de lo valuós que és!

    ResponElimina