dimecres, 6 de novembre del 2013

La cocaïna ens fa més vulnerables

La cocaïna pot afectar al nostres sistema immunitari fent-nos més receptius al contagi del VIH també conegut com SIDA. No està encara estudiat amb deteniment però els investigadors feren unes proves on les cèl•lules una vegada estigueren amb contacte amb la cocaïna, dies més tard, estaven totes infectades per està malaltia.
Al parèixer la cocaïna incrementa la quantitat de cèl•lules T que poden ser afectades per el virus.
Aquest estudi ha sigut també provat amb animals i ha tingut el mateix efecte, ha sigut més fàcil el contagi. El procés del estudi ha sigut bastant curt i les proves sols van ser uns dies i així i tot la aparició del virus va ser molt ràpid i mirant a la gent que pren aquesta substancia ho fa en molts dies, mesos incloent anys.




Noticia original.

Noticia relacionada.

2 comentaris:

  1. Lucia, només amb el títol de la notícia ja ma llavat molt la tensió. La cocaïna, és una substància molt roin, però es veu que ara "s'ha posat de moda", cosa que no entenc, i per aixo ma llamat molt la tensió. Es molt desagradable que sabent tot el que porta aquesta droga i més amb l'estudi que expliques en la noticia, hi haja gent que seguixca per ixe cami. Una noticia molt interesant.

    ResponElimina
  2. Bé, després de llegir aquesta noticia, entenc menys del que entenia abans els motius de consumir aquesta droga. Podriem dir, que és l'adicció a la destrucció de nosatres mateixos. Com bé sabem, aquesta droga actua directament sobre els centres cerebrals encarregats de les sensacions del plaer, les quals finalment es convertixen en efectes desagradables.
    Per altra banda, el SIDA és un dels virus més temut per la societat; podríem dir que la gran majoría de les persones, senten un cert temor a ser infectats per aquest virus.
    Després de llegir aquesta notícia, se'm presenta la quëstió: Aquells que consumixen la cocaïna i a més es senten orgullosos de fer-ho, també sentiràn aquest temor al contagi del SIDA?
    Dubte que els consumidors d'aquesta droga, coneguen aquest afecte, i si el coneixen, continue sense entendre el motiu de la consumició acompanyada de les seues conseqüències.

    Interesant notícia, Lucia.

    ResponElimina