dimecres, 6 de novembre del 2013

Pell artificial obtinguda de cèl·lules del cordó umbilical

Científics Espanyols, pertanyents de la Universitat de Granada van aconseguir elaborar per primera vegada pell artificial a partir de cèl·lules mare procedents del cordó umbilical.

Per fabricar la pell artificial es va utilitzar un nou tipus d'epiteli de revestiment i un biomaterial de fibrina i agarosa.

Els investigadors demostren la capacitat que tenen les cèl·lules mare mesenquimàtiques de la gelatina de Wharton, del cordó umbilical , per diferenciar-se en cèl·lules epitelials i constituir epitelis de revestiment de pell i de mucosa oral .

Els estudis anteriors van ser premiats en el Congrés Mundial d'Enginyeria Tissular , proposaven la possibilitat de les cèl·lules del cordó umbilical per convertir-se en aquestes cèl·
lules epitelials. La confirmació de estudis inicials fa que cada vegada siguen més demanades ,la pell i la mucosa oral, per reparar les lesions en les localitzacions corporals.

La creació d'aquest model de pell, que podria estar conservada i disponible en els bancs de teixits ,i permetria el seu possible ús immediat quan foren produïdes les lesions, ja que un dels problemes que presenten en l'actualitat els grans cremats és que cal esperar setmanes per poder fabricar pell a partir de les restes de la pell sana del propi pacient.






NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA


1 comentari:

  1. Cóm de interessants són els nous avenços científics. I més encara si és el nostre país els que els realitza, ja que últimament no és un país que ens proporcione massa alegríes... Sense anar-se'n del tema, sembla un assoliment realment útil de cara a problemes relacionats amb la nostra pell i ens fa pensar que tal volta cada vegada estem més segurs, biològicament parlant.

    ResponElimina