dilluns, 11 de novembre del 2013

Art femení prehistoric

Les pintures rupestres van ser un dels primers canvis que va realitzar l’espècie humana per a realitzar el pas de ser animals a ser humans. Aquestes els eren atribuïdes als homes per ser la representació d’escenes de caça, que suposaven força i valentia, caràcters vinculats amb el sexe masculí. Per tant, es va relacionar les empremtes com a masculines.

L’antropòleg Dean Snow de la Universitat Estatal de Pensilvania, posa en dubte aquest concepte a través d’una teoria realitzada per John Manning, on defensava que a partir de les mesures d’altres parts del cos podíem arribar a saber el sexe de l’empremta. Després de realitzar diferents observacions i de trobar algunes informacions sobre les especies, es va adonar que les estadístiques eren totalment contradictòries a les que la societat creia. Sols el 10% de les empremtes de la palma de la ma varen ser deixaves per homes, un 15% per homes adolescents i un 75% varen ser de dones! Els diferents estudis es van realitzar a les coves de França i Espanya, ja que són territoris rics en aquest tipus de pintures rupestres.

Les estadístiques anteriors ens porten a pensar que la majoria de pintures realitzades al llarg de la història han sigut fetes per dones i que aquestes també posseïen una destresa especial que va influir positivament en la prehistòria.

Noticia original

Noticies relacionades:
- Més estudis d’aquesta teoria:

- Més informació sobre el valor artístic a Espanya:

Video relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada