dissabte, 23 de novembre del 2013

Òxid nitrós dolent per al planeta

L’òxid nitrós és un gas d’efecte hivernacle el qual té 300 vegades el potencial d'escalfament del C02 .Aleshores podem assegurar que aquest gas és un dels que més efecte causa a la capa d’ozó per les seues propietats radioactives i el tercer que més efecte hivernacle produeix. Segons el  Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient ( PNUMA ) ha presentat a la cimera del Clima de Varsòvia un estudi científic en el qual observem que les emissions d’aquest gas poden arribar a duplicar-se al 2050.

Aquest gas s’emet a diversos sectors, per exemple, s’utilitza en uns fertilitzats per a la terra, en indústries químiques ,d’elèctriques i altres manufactureres. Aleshores aquestes emissions a l’atmosfera si es prolonguen produiran danys irreversibles que seran notoris a nivell mundial. Segons experts i científics en la matèria,asseguren que molts sectors si no l’utilitzaren tindrien  un estalvi anual de 160.000 milions de dòlars.
El director executiu de la UNEP , Achim Steiner , ha assegurat que estan tractant  mesures per reduir les emissions mitjançant l'eficiència energètica i la implantació d'energies renovables.

Finalment el representant de les nacions unides ha afirmat que una mesura per a mitigar l’efecte d’aquest gas seria disminuir l’ús de fertilitzants, increment de cultius sostenibles...; d’aquesta manera poder millorar les condicions en que es troba actualment el planeta.

Noticia original

Noticies relacionades

- La Policia confisca més de 1.000 càpsules d'òxid nitrós en una discoteca d'Oviedo

- Emissions d'òxid nitrós pujaran un 16% en la pròxima dècada

Video


1 comentari:

  1. M’acabe de donar compte que em triat la mateixa notícia. Supose que tu també t’hauràs adonat de la importància de controlar els gasos que emetem a l’atmosfera. Ja que estem acabant amb ella i després ja serà massa tard per a recuperar-la.

    ResponElimina